Решения от заседание на 10.11.2022 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано предложение от „Победа“ АД за изкупуване чрез инвестиционен посредник „София Интернешънъл Секюритиз“ АД на 854 260 броя акции от капитала на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ, от останалите акционери на дружеството.

2. Допълва издадения лиценз на лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове (ЛУАИФ) „Конкорд Асет Мениджмънт” АД, с нов преобладаващ тип алтернативни инвестиционни фондове, които ЛУАИФ ще управлява, а именно „Фондове за дялово участие“ с инвестиционна стратегия „Други стратегии на фондовете за дялово участие“.

3. Приема на първо гласуване проект на наредба за изменение и допълнение на Наредба № 53 от 23.12.2016 г. за изискванията към отчетността, оценката на активите и пасивите и образуването на техническите резерви на застрахователите, презастрахователите и Гаранционния фонд.

Проектът и мотивите към него са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел „Нормативна уредба”, рубрика „Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 30-дневен срок от публикуването му до 12.12.2022 г. включително.

4. Отписва „Добротица-БСК“ АД, гр. Добрич (заличен търговец), като публично дружество и издадената от дружеството емисия ценни книжа в размер на 44 477 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 2 лева всяка, с ISIN код BG11DODOVT18, от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

5. Изпраща писмо до управляващо дружество „Смарт Фънд Асет Мениджмънт“ ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството в регистъра на лицата, управляващи алтернативни инвестиционни фондове, воден от КФН.