Три публични дружества дължат такси към КФН

На основание чл. 27, ал. 7 от Закона за комисията за финансов надзор /ЗКФН/, във връзка с чл. 50, ал. 2, във вр. с ал. 1, т. 3 от Данъчно процесуалния кодекс /ДПК/ и чл. 15, ал. 1, т. 10 и т. 15 от ЗКФН, заместник-председателят на Комисията за финансов надзор /КФН/, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност” публикува съобщение относно дружествата, вписани в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, спрямо които с писмо е открито производство по издаване на индивидуален административен акт за установяване на публично държавно вземане – такса по т. 1.4. б. “а” от Тарифата – приложение към чл. 27, ал. 2 от ЗКФН за 2003 год. и е отправена покана за доброволно изпълнение на дължимите суми и писмата не са получени на посочените по досиетата на дружествата адреси за кореспонденция.
С оглед на това започва процедура по връчване на съобщенията по реда на чл. 50, ал. 2 от ДПК. Съобщенията се поставят на определено място за поставяне на съобщения – табло находящо се на партерния етаж в сградата на КФН, гр. София, пл. “Св. Неделя” № 6 и се публикуват в Интернет страницата на КФН – www.fsc.bg. Ако в 14-дневен срок от поставяне и публикуване на съобщението лицата не предприемат действия по доброволно изпълнение, съобщението се смята за редовно връчено ще бъде приложено към досието на дружеството в КФН.

1. “На основание чл. 16, ал. 1 от ДПК, във връзка с чл. 27, ал. 7 от ЗКФН и чл. 15, ал. 1, т. 15 от ЗКФН, и чл. 15 от Закона за административното производство и чл. 13, ал. 2, т. 2 от ДПК, Заместник председателят, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност” към КФН започна спрямо “Чумерна 93” АД , гр. Елена , производство по издаване на индивидуален административен акт за установяване на публично държавно вземане – такса по т. 1.4. б. “а” от Тарифата – приложение към чл. 27, ал. 2 от ЗКФН.
На основание чл. 145, ал. 7 от ДПК, Ви поканваме в 7-дневен срок, считано от получаване на настоящото писмо, доброволно да внесете сумата от 31.11 (тридесет и един лев и единадесет стотинки) лева, ведно със законната лихва за забава до датата на плащане, дължима на основание чл. 27, ал. 5 от ЗКФН.”

2. “На основание чл. 16, ал. 1 от ДПК, във връзка с чл. 27, ал. 7 от ЗКФН и чл. 15, ал. 1, т. 15 от ЗКФН, и чл. 15 от Закона за административното производство и чл. 13, ал. 2, т. 2 от ДПК, Заместник председателят, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност” към КФН започна спрямо “ХАД АКБ КОРПОРАЦИЯ” , гр. София, производство по издаване на индивидуален административен акт за установяване на публично държавно вземане – такса по т. 1.4. б. “а” от Тарифата – приложение към чл. 27, ал. 2 от ЗКФН.
На основание чл. 145, ал. 7 от ДПК, Ви поканваме в 7-дневен срок, считано от получаване на настоящото писмо, доброволно да внесете сумата от 200 (двеста) лева, ведно със законната лихва за забава до датата на плащане, дължима на основание чл. 27, ал. 5 от ЗКФН.”

3. “На основание чл. 16, ал. 1 от ДПК, във връзка с чл. 27, ал. 7 от ЗКФН и чл. 15, ал. 1, т. 15 от ЗКФН, и чл. 15 от Закона за административното производство и чл. 13, ал. 2, т. 2 от ДПК, Заместник председателят, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност” към КФН започна спрямо “МАЛЪК ИСКЪР” АД, с. Джурово , производство по издаване на индивидуален административен акт за установяване на публично държавно вземане – такса по т. 1.4. б. “а” от Тарифата – приложение към чл. 27, ал. 2 от ЗКФН.
На основание чл. 145, ал. 7 от ДПК, Ви поканваме в 7-дневен срок, считано от получаване на настоящото писмо, доброволно да внесете сумата от 200 (двеста) лева, ведно със законната лихва за забава до датата на плащане, дължима на основание чл. 27, ал. 5 от ЗКФН.”

 

Дължимите суми следва да бъдат внесени на каса в КФН или да се преведат по банкова сметка на КФН, както следва :

  БНБ ЦУ
  Банков код 661 966 11
  Сметка 300 014 150 8
  БИН 630 130 147 0

На основание чл. 15, ал. 1, т. 15 от ЗКФН дружеството е необходимо да уведомява КФН за платените такси по чл. 27, ал. 1, т. 7 от ЗКФН, като към писмото прилага и копие от платежен документ.

Следва да се има предвид, че при неизпълнение на задължението в определения 7-дневен срок на горепосочените дружества ще бъде съставен акт за установяване на публично държавно вземане.