Решения от заседание на КФН от 16 юли 2008 г.

На свое заседание от  16 юли  2008 г. КФН взе следните решения:

1. Потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на акции, издадени от  „Капман грийн енерджи фонд” АД. Емисията е в размер на 500 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Дружеството и емисията акции се вписват в публичния регистър на КФН.

Основният предмет на дейност на дружеството е придобиване, управление, оценка и продажба на участия в управление на проекти и изработване на програми, свързани с грантови финансирания, насочени към производство на енергия от възобновяеми източници, дейности, свързани с екологично третиране на отпадъци, енергийна ефективност, търговия с вредни емисии.
Основни акционери на дружеството са «Пропърти дивелопърз» ООД с 80 % от капитала и «Капман» АД с 20%. Мажоритарен собственик на «Пропърти дивелопърз» ООД е Октавиан Туркан, който притежава 90% от капитала на дружеството.

2. Потвърди проспект за публично предлагане на акции на „Адванс Терафонд” АДСИЦ. Емисията е в размер на 66 084 087 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка и емисионна стойност от 1.90 лв. всяка. Емисията ще бъде издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството.

3. Вписа последваща емисия от акции на „Монбат” АД, издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 19 500 000 лв. на 39 000 000 лв. Емисията е в размер на 19 500 000 лв. , разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

4. Вписа последваща емисия от акции на „ЕМКА” АД, издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 5 376 444 лв. на 10 752 888 лв. Емисията е в размер на 5 376 444 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

5. Одобри промени в устава на „Сити Пропъртис” АДСИЦ, гр. София, свързани с капитала на дружеството и организацията на работа на СД.

6. Одобри промени в устава на „Фонд за инвестиции в недвижими имоти – ФИНИ” АДСИЦ, гр. София, свързани с капитала на дружеството и свикването на общото събрание на акционерите.

7. Одобри промени в устава на „Булгериън Инвестмънт Груп” АДСИЦ, гр. София, свързани с организацията на работа на СД, свикването на общото събрание на акционерите и текущото и периодично разкриване на информация. 

8. Одобри промени в устава на „Турин Имоти” АДСИЦ, гр. София, свързани с капитала на дружеството и свикването на общото събрание на акционерите.

9. Одобри промени в устава на „Ексклузив Пропърти” АДСИЦ, гр. София, свързани със  свикването на общото събрание на акционерите.

10. Прие Наредба за изменение и допълнение на Наредба  № 35 за капиталовата адекватност и ликвидността на инвестиционните посредници. Предстои обнародването й в «Държавен вестник».

– С Наредбата за изменение и допълнение на Наредба 35 наредбата се постига съобразяване с разпоредбите на влезлия в сила от 01.11.2007г. Закон за пазарите на финансови инструменти. Промените предвиждат предимно изясняване на понятия, които практиката е показала, че имат нееднозначно тълкуване.
– Целта на предложените изменения е по-голяма яснота на нормите и улесняване на правоприлагането.
– Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 35 няма да доведе до пряко или косвено въздействие върху държавния бюджет на Република България, както и на бюджета на Комисията за финансов надзор.
– Допринасяйки за създаването на непротиворечива нормативна уредба измененията ще имат положително въздействие за по-ефективната работа на Комисията за финансов надзор, както и по-лесно и ефективно прилагане на уредбата от поднадзорните лица.

11. Реши да допусне Антон Бранков до изпит за признаване на актюерска правоспособност.