Решения от заседание на КФН от 06 декември 2011 г.

На свое заседание от 06 декември 2011 г. КФН взе следните решения:
    
        
    1. Потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „ЕВН България Електроснабдяване” АД, гр. Пловдив. Емисията е в размер на 1 882 000 лева, разпределени в 188 200 броя обикновени, безналични, поименни, свободно – прехвърляеми акции, с номинална стойност 10 лева всяка. Чрез публично предлагане на „БФБ – София” АД (БФБ) ще бъдат предложени 62 106 броя акции, представляващи 33% от капитала на „ЕВН България Електроснабдяване” АД, притежавани от Република България, въз основа на решение на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) за приватизация на акциите, собственост на държавата.
Вписва в публичния регистър „ЕВН България Електроснабдяване” АД като публично дружество и посочената емисия акции.

    2. Потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „ЕВН България Електроразпределение” АД, гр. Пловдив. Емисията е в размер на 1 564 000 лева, разпределени в 156 400 броя обикновени, безналични, поименни, свободно – прехвърляеми акции, с номинална стойност 10 лева всяка. Чрез публично предлагана на БФБ ще бъдат предложени 51 612 броя акции, представляващи 33% от капитала на „ЕВН България Електроразпределение”АД, притежавани от Република България, въз основа на решение на АПСК за приватизация на акциите, собственост на държавата.
Вписва в публичния регистър „ЕВН България Електроразпределение” АД като публично дружество и посочената емисия акции.

    Публичното предлагане на акции на „ЕВН България Електроснабдяване” АД и „ЕВН България Електроразпределение” АД ще се извърши на „Приватизационен пазар” на БФБ, чрез организиран от борсата „Смесен закрит аукцион”.
    Минималната цена, по която акциите на дружествата ще бъдат предложени за продажба на регулиран пазар в страната, се определя от АПСК.

    3. Одобри промени в устава на „Фонд за инвестиции в недвижими имоти – ФИНИ” АДСИЦ, гр. София, гласувани на проведеното на 24.11.2011 г. извънредно общо събрание на дружеството.