КФН организира кръгла маса с председателите на регулаторните и надзорни институции на финансовия сектор от Югоизточна Европа на 6 юни 2008 година

Първа по рода си кръгла маса с представители на надзорните институции от небанковия финансов сектор от Югоизточна Европа се проведе по инициатива на Комисията за финансов надзор (КФН) на 6 юни 2008 г. в хотел „Шератон”, София.

В срещата участваха представители на регулаторните и надзорни институции на капиталовите пазари от Гърция, Румъния, Хърватия, Сърбия и Македония. На форума присъства и Карло Компорти – генерален секретар на Комитета на европейските регулатори на ценни книжа (CESR). Темата на инициативата е „Членството в ЕС – отражение върху развитието на капиталовите пазари в Югоизточна Европа”.

Апостол Апостолов, председател на КФН, представи тенденциите в развитието на българския капиталов пазар след приемането на страната ни за член на ЕС.

Гърция и Румъния споделиха опита си за развитието на техните капиталови пазари в контекста на еврочленството. Тази среща беше изключително полезна за всички участници, тъй като се дискутираха характерните тенденции и предизвикателствата в развитието на капиталовите пазари от региона в процеса на присъединяването.

Презентации:

APOSTOL APOSTOLOV – CHAIRPERSON OF THE FSC

BOGDAN CHETREANU- COMMISSIONER ROMANIAN NATIONAL SECURITIES COMMISSION

Галерия:

1. Размерите на това изображение са намалени. Кликнете, за да го видите в пълните му размери.2. Размерите на това изображение са намалени. Кликнете, за да го видите в пълните му размери.3. Размерите на това изображение са намалени. Кликнете, за да го видите в пълните му размери.9. Размерите на това изображение са намалени. Кликнете, за да го видите в пълните му размери.

5. Размерите на това изображение са намалени. Кликнете, за да го видите в пълните му размери.8. Размерите на това изображение са намалени. Кликнете, за да го видите в пълните му размери.kragla. Размерите на това изображение са намалени. Кликнете, за да го видите в пълните му размери.10. Размерите на това изображение са намалени. Кликнете, за да го видите в пълните му размери.