Ралица Агайн и Бисер Петков взеха участие в седмото издание на конференцията, посветена на развитието на застрахователния и пенсионноосигурителния пазар в България

Заместник-председателите на КФН Ралица Агайн и Бисер Петков взеха участие в Седмата национална конференция с международно участие на тема „Застраховането и осигуряването в България при условията на евроинтеграцията: предизвикателства пред продължаващата адаптация”. Традиционният форум, организиран от Фондация „Проф. Д-р В. Гаврийски”,  се проведе на 29 и 30 май т.г. във Висшето училище по застраховане и финанси в София.
На конференцията г-жа Ралица Агайн се спря върху актуалните проблеми, свързани със системата на здравното осигуряване в България, а г-н Стефан Стоилков, директор „Регулаторна политика и анализи” в управление „Застрахователен надзор” на КФН, представи данни за застрахователния пазар.
Г-н Бисер Петков, ръководещ Управление „Осигурителен надзор” в КФН, взе участие в секцията, посветена на предизвикателствата пред функционирането на осигурителните системи в България. Той изнесе презентация на тема „Стимули за спестяване и тяхното отражение върху развитието на допълнителното пенсионно осигуряване: сравнителен анализ в страните от Централна и Източна Европа”, която предизвика голям интерес сред участниците във форума.