Решения от заседание на 30.07.2024 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Вписва емисия акции, издадена от „Чайкафарма Висококачествените Лекарства“ АД, гр. София, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, с цел търговия на регулиран пазар.

Емисията е в размер на 7 300 000 лв., разпределени в 7 300 000 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една, с ISIN код BG1100008074.

2. Отписва емисия облигации, издадена от „Булгарплод – София“ АД, гр. София, и дружеството като емитент, от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Емисията е в размер на 3 000 000 лева, разпределени в 3 000 броя обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, неконвертируеми, обезпечени облигации, с номинална стойност от 1 000 лева всяка една, с ISIN код BG2100012116.

3. Приема на първо гласуване на проект на наредба за изменение и допълнение на Наредба № 38 от 21.05.2020 г. за изискванията към дейността на инвестиционните посредници.

Проектът и мотивите към него са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел „Нормативна уредба”, рубрика „Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 30-дневен срок от публикуването му, до 29.08.2024 г. включително.

4. Одобрява Здравка Петрова за независим член на съвета на директорите на „Застрахователно акционерно дружество „АСЕТ ИНШУРЪНС“ АД.

5. Изпраща писмо до ЗК „ЛЕВ ИНС” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на член на управителния съвет на дружеството.

6. Изпраща писмо до „ЗАД ДАЛЛБОГГ: ЖИВОТ И ЗДРАВЕ” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на ръководител на функцията за съответствие в дружеството.

7. Изпраща писмо до „Българска агенция по експортно застраховане“ ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с прехвърляне на ключовата функция по управление на риска на трето лице.

8. Изпраща писмо до Застрахователна компания „ЕМ ВИ ИНШУРЪНС“ ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с прехвърляне на актюерската функция и на функцията по управление на риска на трето лице.