Решения от заседание на 01.08.2024 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Одобрява проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадена от „Нео Лондон Капитал“ АД, гр. София.

Емисията е в размер на 14 000 000 евро, разпределени в 14 000 броя безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, лихвоносни, обезпечени, неконвертируеми, обикновени облигации, с номинална стойност 1 000 евро всяка, с ISIN код BG2100008247, с плаващ годишен лихвен процент, равен на сума от 6-месечен EURIBOR, увеличен с надбавка от 1,00% годишно, но общо не по-малко от 3,00% годишно и не повече от 5,00% годишно, платим на 6-месечен период, с дата на емитиране 22.03.2024 г. и дата на падеж 22.03.2033 г.

Вписва посочената емисия облигации в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, с цел търговия на регулиран пазар.

2. Одобрява Владислав Панев и Десислава Петкова за членове на съвета на директорите на управляващо дружество „Скай Управление на активи“ АД.

3. Утвърждава „ЕКОВИС ОДИТ БЪЛГАРИЯ“ ООД като одиторско дружество, което да извърши проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2024 г., годишните справки, доклади и приложения на „ФИ ХЕЛТ ЗАСТРАХОВАНЕ“ АД.

4. Изпраща уведомления до компетентните органи на Република Полша, Република Румъния, Кралство Нидерландия, Кралство Белгия, Република Финландия, Република Хърватия, Република Латвия, Република Австрия, Федерална Република Германия и Република Гърция във връзка с намерението на „Европейска Застрахователна Компания“ АД да извършва трансгранична дейност при условията на свобода на предоставяне на услуги на съответните територии.

5. Отказва да издаде одобрение на представените промени в устава на „Ексклузив Пропърти“ АДСИЦ, гр. София.

6. Изпраща писмо до управляващо дружество „ДСК Управление на активи“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на член на управителния съвет на дружеството.