Решения от заседание на 08.08.2024 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Одобрява проспект за първично публично предлагане и последващо допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, които ще бъдат издадени от „Холдинг Варна“ АД, гр. Варна.

Емисията е в размер до 30 000 броя поименни, безналични, лихвоносни, необезпечени, свободнопрехвърляеми, конвертируеми облигации с ISIN код BG2100013247, с номинална и емисионна стойност на една облигация 1 000 лева, с плаващ лихвен процент, равен на сумата от 6-месечен EURIBOR, увеличен с надбавка от 1,00% годишно, но общо не по-малко от 2,75% годишно и общо не повече от 5,00% годишно, платим на 6-месечен период, с матуритет 7 години, считано от датата на издаване.

Вписва посочената емисия облигации в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

2. Одобрява Йордан Попов, Петър Манов и Христо Братинов за членове на съвета на директорите и Симеон Петков за прокурист на инвестиционен посредник „Де Ново“ ЕАД.

3. Одобрява Марко Марков за член на управителния съвет на управляващо дружество „ДСК Управление на активи“ АД.

4. Приема на второ гласуване Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 63 от 8.11.2018 г. за изискванията към съдържанието, периодичността на изготвяне и сроковете за представяне на отчетите за надзорни цели на пенсионноосигурителните дружества и управляваните от тях фондове.

Предстои обнародване в „Държавен вестник“.

5. Съгласува избора на „Пенсионноосигурителен институт“ АД на „ЕКОВИС ОДИТ БЪЛГАРИЯ“ ООД и „ОДИТ – КОРЕКТ“ ООД като одитори, които да извършат проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2024 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

6. Отписва „Свинекомплекс Николово“ АД, с. Борисово, като публично дружество и издадената от дружеството емисия акции от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Емисията е в размер на 3 500 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, с ISIN код BG1100072013.

7. Изпраща писмо до управляващо дружество „ЕЛАНА Фонд Мениджмънт“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на разрешение за организиране и управление на договорен фонд.