Решения от заседание на 19.08.2024 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Определя Диана Йорданова – заместник – председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Осигурителен надзор“, за изпълняващ длъжността заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“.

2. Одобрява Пламен Пейчев за прокурист и Нелина Мечкова за член на съвета на директорите на инвестиционен посредник „Евър Файненшъл“ АД.

3. Одобрява Бойка Жекова за член на управителния съвет на ЗК „Лев инс“ АД.

4. Одобрява представения нов устав на „Те-Трейд Инвест“ АДСИЦ, гр. София, който ще бъде предложен за гласуване на предстоящо извънредно общо събрание на акционерите на дружеството.

5. Издава разрешение на управляващо дружество „Трейшън Инвест“ ЕАД, да организира и управлява договорен фонд (ДФ) „Трейшън – Иновации и технологии“.

Вписва ДФ „Трейшън – Иновации и технологии“ в регистъра на колективните инвестиционни схеми.

6. Утвърждава „ПРАЙСУОТЪРХАУСКУПЪРС ОДИТ“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2024 г. на „ЗАД „АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ” АД.

7. Утвърждава „ПРАЙСУОТЪРХАУСКУПЪРС ОДИТ“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2024 г. на ЗАД „Алианц България Живот“ АД.

8. Утвърждава „ПРАЙСУОТЪРХАУСКУПЪРС ОДИТ“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2024 г. на „ЗАД Енергия“ АД.

9. Съгласува избора на „Пенсионноосигурително дружество Алианц България“ АД на „ПрайсуотърхаусКупърс Одит“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2024 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

10. Изпраща уведомление до компетентния орган на Република Австрия във връзка с намерението на управляващо дружество „Блусмарт Инвестмънтс“ АД да осъществи публично предлагане на дялове на договорен фонд „Блусмарт Премиум Екуити“ на територията на съответната държава.

11. Изпраща уведомления до компетентните органи на Кралство Испания и Република Франция във връзка с намерението на инвестиционен посредник „БенчМарк Финанс“ АД да преустанови свободното предоставяне на инвестиционни услуги и дейности, без установяване, на териториите на съответните държави.