Решения от заседание на 22.08.2024 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Одобрява Николай Панайотов, Иван Мънков и Светослав Антонов за членове на съвета на директорите на „БУЛЛЕНД ИНВЕСТМЪНТС“ АДСИЦ, гр. София.

2. Одобрява Владислав Милев за изпълнителен член на съвета на директорите на „ЖИВОТОЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ИНСТИТУТ“ АД.

3. Одобрява Иван Костов и Ива Фалина за членове на съвета на директорите на „ЕВРОИНС ИНШУРЪНС ГРУП“ АД.

Изпраща писмо до „ЕВРОИНС ИНШУРЪНС ГРУП“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на член на съвета на директорите на дружеството.

4. Спазва в надзорната си практика Насоките за изменение на Насоки EBA/GL/2021/02 съгласно член 17 и член 18, параграф 4 от Директива (ЕС) 2015/849 относно комплексната проверка на клиента и факторите, които кредитните и финансовите институции следва да вземат предвид при оценката на риска от изпиране на пари и финансиране на тероризма, свързан с индивидуални делови взаимоотношения и случайни сделки (EBA/GL/2023/03) и Насоките за изменение на Насоки EBA/GL/2021/02 съгласно член 17 и член 18, параграф 4 от Директива (ЕС) 2015/849 относно комплексната проверка на клиента и факторите, които кредитните и финансовите институции следва да вземат предвид при оценката на риска от изпиране на пари и финансиране на тероризма, свързан с индивидуални делови взаимоотношения и случайни сделки (EBA/GL/2024/01), издадени от Европейския банков орган.

5. Изпраща писмо до „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на членове и независим член на съвета на директорите на дружеството.