Решения от заседание на 10.09.2024 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Одобрява Милена Генчева за член на съвета на директорите на „Евроинс Иншурънс Груп“ АД.

2. Одобрява Пламен Филипов за ръководител на функцията по вътрешен одит на „ОЗОФ ДОВЕРИЕ ЗАД“ АД.

3. Издава одобрение на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ за възлагане на дейности по чл. 27, ал. 1 от ЗДСИЦДС (строителство и подобрения в недвижими имоти, собственост на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ) на трето лице по смисъла на чл. 27, ал. 4 от ЗДСИЦДС.

4. Отписва „БМ Кредит Груп“ ООД от регистъра на обвързаните агенти.

5. Утвърждава „КПМГ ОДИТ“ ООД и „БДО АФА” ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2024 г., годишните справки, доклади и приложения на „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД.

6. Утвърждава „КПМГ ОДИТ“ ООД и „БДО АФА“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2024 г., годишните справки, доклади и приложения на „ДЖИ ПИ ПРЕЗАСТРАХОВАНЕ“ ЕАД.

7. Утвърждава „Кроу България Одит“ ЕООД и „РСМ БГ“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2024 г., годишните справки, доклади и приложения на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ЕДНОЛИЧНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО ЦКБ ЖИВОТ“ ЕАД.

8. Изпраща писмо до ЗК „ЕМ ВИ ИНШУРЪНС“ ЕАД, с което уведомява дружеството, че към настоящия момент не са налице правни пречки за прехвърляне на ключовата функция по управление на риска към трето лице.

9. Изпраща писмо до ЗК „ЕМ ВИ Иншурънс“ ЕАД, с което уведомява дружеството, че към настоящия момент не са налице правни пречки за прехвърляне на дейност по поддържане и развитие на автоматизирана информационна система към трето лице.

10. Изпраща писмо до „БАЕЗ“ ЕАД, с което уведомява дружеството, че към настоящия момент не са налице правни пречки за прехвърляне на ключова функция по управление на риска към трето лице.

11. Изпраща писмо до лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове „Сердика Капитал” АД, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на член на съвета на директорите на дружеството.